Brukar passa på att göra två pajer samtidigt, man ska ju ända ha igång ugnen. Så utöver Tacos-pajen gjorde jag även en egen variant på Quiche Lorraine. Istället för att ha i skinka i pajen tog jag salami.
4-6 pers
DEG
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1.5 dl mjölk
FYLLNING
100-150 g salami, valfri sort
3 ägg
3 dl mjölk
3-4 dl riven lagrad ost (ca 150 g)
½ krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda degen. Låt den vila kallt en stund.
2. Tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
3. Skär salamin i strimlor. Vispa ihop ägg och mjölk.
4. Lägg i skinkan och osten i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten och krydda med svartpeppar.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar