tisdag 26 juli 2011

Matlåde-mat

Paj är himla bra att ha som matlåda. Det går lätt och bra att tina samt tar lite plats i frysen. Tipset är att lägga pajbitar i fryspåsar så tar man bara upp och lägger i en matlåda när det är dags.

Här kommer receptet på en Tacospaj som Smålänningen älskar.

4-6 pers

DEG
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1.5 dl mjölk

FYLLNING
500 g blandfärs
1 paket tacoskrydda
1 hackad gul lök
1 dl vatten
2-4 hackade tomater
2 dl creme fraiche
3-4 hackade pepperoni
4 msk majonäs
2 dl ost

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda degen. Låt den vila kallt en stund.
2. Bryn köttfärs, tillsätt tacoskrydda och vatten, låt fräsa en stund.
3. Tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
4. Lägg tomathacket i pajskalet, pepperonin, löken och sedan köttfärsen. Lägg därefter på creme fraiche blandat med majonäs. Strö över ost.
5. Gratinera i ugnen ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar