Bakar man bröd och gör pizza tycker jag att man ska investera i en baksten. Jag köpte min sten hos Bagaren och Kocken här i Göteborg. Priset låg på 499 kr men jag såg att man kan köpa andra på Cervera för 199 kr.
Hur fungerar då bakstenen? Jo den gör så att brödet och pizzan blir mer likt stenungsbakade saker. Man lägger in stenen på en plåt samtidigt som man sätter på ugnen på önskat gradantal. Rekommenderad tid är att den ska läggas in ca 40 min innan brödet/pizzan ska gräddas. Sen lägger man bara in det som ska gräddas på stenen, antingen direkt på eller med ett bakplåtspapper emellan. Rekommenderar att man har ett bakplåtspapper emellan eftersom man ska undvika att diska stenen, det kan ge smak åt brödet/pizzan. Rekommendationen säger att stenen bara ska torkas av med en våt trasa.
Efter gräddning låter man stenen ligga kvar i ugnen eftersom den är varm en ganska lång stund efteråt.
Rekommenderar er verkligen att köpa en sten, pizzan framförallt blev otroligt mycket godare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar