Lust att göra bröd till frukost? Bakade i torsdags så otroligt goda frallor. Åh vad goda de var! Det var Äppelbröd. Jag tycker absolut att du ska prova, baka baka lite kaka.
ca 16 bröd
50 gram jäst
7 dl vatten
2 äpplen
5 dl havregryn
1 msk salt
5 dl dinkelsikt
10 dl ekologiskt vetemjöl
Pensling:
Smält smör eller margarin (detta gjorde inte jag och de blev himla bra ändå)
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen med ljummet vatten (ca 37 grader) i en bunke eller köksmaskin. Skölj, skala och riv äpplena.
2. Tillsätt äpple, havregryn, salt, dinkelsikt och vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 min för hand eller ca 5 minuter med maskin.
3. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
4. Vänd ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till en längd, dela i 16 bitar och rulla till bullar. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
5. Pensla bullarna med smält smör. Grädda ca 15 minuter.
6. Låt bullarna svalna på galler med bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar