När det är lördag så kanske man kanske inte vill tänka på söndag då helgen är slut men om ni vill ha lite inspiration till söndagsmiddag så får ni det här. en klassiker helt enkelt, köttfärslimpa. Jag gjorde min med havregryn och majsstärkelse och det gick lika bra som ströbröd. Blev kanske t o m lite saftigare.
4 port
½ dl havregryn
och 1 msk majsstärkelse
eller ½ dl ströbröd
1 dl vatten
½-1 tsk salt
1 krm peppar
400 g färs
1 ägg
TILLBEHÖR
brunsås, potatis, grönsaker eller ättiksgurka samt lingongsylt.
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnssäker form.
2. Blanda havregryn, majsstärkelse och vatten eller ströbröd och vatten. Rör i salt och peppar. Låt svälla 10 min.
3. Arbeta i färsen och ägget. Rör tills färsen är smidig men inte så länge att den blir seg och trådar sig.
4. Forma färsen till en slät längd direkt i formen och sätt in den i mitten av ugnen ca 45 min. Pensla med fettet ett par gånger mot slutet av stekningen.
Himla skönt med mat som sköter sig självt i ugnen, eller hur?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar