Det som inte frystes in av Slottssteken häromdagen användes till något annat. Nämligen Pyttipanna. Blev himla gott. Krögarpytten som man älskade när man var liten är inget alternativ längre. Det är helt enkelt inte lika gott.
Pyttipanna
4 pers
8-10 dl tärnad rå potatis ca 1x1 cm
2 gula lökar, finhackade
4 dl smått tärnat kokt eller stekt kött av t ex rimmad oxbringa, färsk oxbringa, fransyska eller rostbiff
2 msk smör/olja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
TILLBEHÖR
4 ägg
rödbetor
salt- eller ättiksgurka
1. Skölj potatistärningarna noga i kallt vatten så att all stärkelse försvinner, annars klistrar de ihop under stekningen. Häll upp dem i en sil eller durkslag och låt dem rinna av väl.
2. Stek först potatisen gyllenbrun i matfettet, därefter löken och köttet var för sig. Blanda allt, salta och peppra.
3. Stek äggen efter vars och ens önskan och lägg dem på toppen på varje portion.
Servera pyttipannan med tillbehören.
Tips!
1. Om man vill kan man koka potatistärningar först i ca 10-15 min för att det inte ska ta så lång tid att steka dem mjuka.
2. Blanda gärna ner tärnade rotsaker, stekt svamp eller rester av korv eller skinka i pyttipannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar