När regnet bara vräker ner utanför och smattrar mot fönstret så att det dånar så kan man behöva något sött. För att lätta upp sin kropp som förbereder sig på höstrusk och vinter. Och vill man då göra något enkelt så kan jag rekommendera Kokoskakor som ser ut som små söta moln. Receptet är dessutom glutenfritt för er som är intoleranta.
Kokoskakor
35 st, ca 30 min
50 g smör eller margarin
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
5-6 dl (200 g) kokosflingor
1. Smält fettet och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör äggen och sockret poröst, tillsätt kokos och matfett. Låt smeten stå och svälla ca 10 min. Klicka med hjälp av två skedar ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Klicka ej kakorna för tätt.
3. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar