Source: Kreativa drömmar |
Matkultur är ju något man växer upp med. Det som ens föräldrar inte tyckt om får man ofta en känsla för att själv inte tycka om. Så är det i alla fall för mig. Men förra veckan provade jag något nytt, jag tror att både Smålänningen och mamma var något skeptiska inför detta. Men ack vad fel man kan ha! Det var så himla gott. Vad jag pratar om? Butternutpumpa.
Inspirerad av vår grönsaksleverantör som vi har på jobbet, Hilding Janson så gjorde jag ett utav deras recept.
Rostad Butternut med vitlök och örter
4 pers
1 st butternut
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
1 msk sirap
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
2 msk olivolja
(ruccola och riven parmesanost)
1. Kärna ur butternuten och ta bort skalet, skär i stora tärningar.
2. Skiva vitlöken och rödlöken, lägg i en bunke tillsammans med butternuten.
3. Salta och peppra. Tillsätt rosmarin och timjan, ringla över sirapen och olivolja.
4. Salta och peppra och blanda väl.
5. Rosta i ugnen på 225 grader ca 15 min. Känn med en sticka att butternuten är mjuk.
Om man vill: Blanda i ruccolan innan servering och strö över riven parmesanost.
Gott till både kött och fisk.
Jag serverade kyckling i Dijionsenapsås och färsk spenatpasta till. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar