söndag 6 maj 2012

Lite asiatiskt

Det har varit dött här ett tag men jag har saknat det så nu blir det ändring på det. Idag lagade jag något nytt; sötsura nudlar med kyckling. Gick smidigt att göra och det blev väldigt gott. Den sötsura såsen blev tunnare och inte lika söt som den som man köpter i butik.

4 port.

250 g torkade äggnudlar
2 msk olja (jordnötsolja om du har)
1 gul lök, tunt skivad
4 kycklingfiléer skurna i strimlor
1 morot, skalad och skivad tunnt
1 röd paprika, finhackad
100 g konserverade bambuskott (avrunnen vikt)

SÖTSURSÅS

1 1/4 dl vatten
1 ½ tsk arrowroot (fungerar även bra att reda med maizena)
4 msk risvinäger
3 msk farin- eller råsocker
2 tsk mörk soya
2 tsk tomatpuré
2 stora vitlöksklyftor, mycket finhackade
ca 1 cm stor bit färsk ingefära, skalad och finhackad
1 krm salt

1. Koka nudlarna enligt anvisning.
2. Rör ut arrowrooten i hälften av vattnet och ställ åt sidan. Blanda samman resten av ingredienserna med resten av vattnet i en liten kastrull och koka upp. Rör ner arrowrootredningen och fortsätt koka tills såsen är klar, blank och tjock. (Du kan göra såsen i förväg, låta den svalna och förvara den i kylskåpet. Den håller sig i kylskåp i upp till en vecka).
3. Hetta upp en wok- eller stekpanna på stark värme. Tillsätt oljan och hetta upp den ordentligt. Lägg i löken och woka den i en minut. Rör ner kyckling, morot och paprika och fortsätt woka i cirka tre minuter eller tills köttet är genomstekt. Tillsätt bambuskott och rör om.
4. Rör ner såsen och hetta upp tills den börjar puttra. Tillsätt nudlarna och vänd ner dem med två gafflar tills de är väl blandade med kött och grönsaker.

Source: Kreativa drömmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar