Lördagens andra bakverk blev en jordgubbspaj från Saltå Kvarns kokbok. Den gick åt som smör i solsken så prova ni godingar om ni tycker om den lika mycket!
Source: Kreativa drömmar
Jordgubbspaj
10 bitar
PAJSKAL
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl råsocker
1 ½ dl havregryn
FYLLNING
½ l jordgubbar, ca 250 g
3 dl gräddfil
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
DEKORATION
Florsocker
TILL SERVERING
vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och rör i vetemjöl, socker och havregryn.
2. Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter och förgrädda pajskalet i ca 15 min.
3. Öka ugnsvärmen till 200 grader.
4. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet. Rör ihop gräddfil, ägg, socker, vaniljsocker och kardemumma och häll smeten över jordgubbarna.
5. Grädda i ca 50 min i mitten av ugnen, tills fyllningen stannat och låt pajen svalna.
6. Sikta över florsocker och servera med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar