tisdag 12 juni 2012

Paj i säsong

Lördagens andra bakverk blev en jordgubbspaj från Saltå Kvarns kokbok. Den gick åt som smör i solsken så prova ni godingar om ni tycker om den lika mycket!

Source: Kreativa drömmar


Jordgubbspaj
10 bitar

PAJSKAL
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl råsocker
1 ½ dl havregryn

FYLLNING
½ l jordgubbar, ca 250 g
3 dl gräddfil
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor

DEKORATION
Florsocker

TILL SERVERING
vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och rör i vetemjöl, socker och havregryn.
2. Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter och förgrädda pajskalet i ca 15 min.
3. Öka ugnsvärmen till 200 grader.
4. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet. Rör ihop gräddfil, ägg, socker, vaniljsocker och kardemumma och häll smeten över jordgubbarna.
5. Grädda i ca 50 min i mitten av ugnen, tills fyllningen stannat och låt pajen svalna.
6. Sikta över florsocker och servera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar