Indisk mat har kommit stort det senaste, men den har inte tjusat mig direkt. Jag är inget stort fan av koriander så det kan bero på det. Men häromdagen gjorde jag en god gryta som skulle "stå till sig" över natten. I receptet står det att man ska servera med hel dinkel men serverade med ris istället och det fungerade kalas.
Indisk kycklinggryta med dinkelvete
4 port
3 dl hel dinkel
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk curry
2 tsk malen spiskummin
1 burk krossade tomater
7 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 burk kikärtor
1. Koka dinkeln enligt anvisningen på förpackningen, ca 45 min. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Skala och skär löken i små bitar och hacka vitlöken fint. Skär lagom stora blomkålsbuketter.
2. Bryn kycklingfiléerna i lite olivolja i en gryta tills de får fin färg. Tillsätt lök, vitlök, curry och spiskummin och rör om. Häll på buljong och krossade tomater och låt koka i ca 15 min.
3. Häll av vattnet från kikärtorna och skölj noga. Tillsätt blomkål och kikärtor. Låt grytan koka i ytterliggare några minuter.
4. Servera med dinkel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar