torsdag 14 juni 2012
Broccoli i ny tappning
Rutiga kokboken är ibland underskattad. För ett år sedan eller två så köpte jag Hälsokokboken som är en del i de rutigakokboksserien. I boken finns flertalet nya fräscha recept. Häromdagen blev det en citronmarinerad broccoli och till det serverade jag kräftstuvning och nybakt bröd. Kul med en ny variation på broccoli, den gör sig fint tillsammans med grapefrukt och apelsin, både i smak och färg.
CITRONMARINERAD BROCCOLI
4 portioner
1-2 broccolistånd
1 citron
2 msk olivolja
1 blodgrapefrukt
1 blodapelsin (eller apelsin om blodapelsin inte finns)
1. Skär broccolin i buketter. Blanda rivet skal samt saften från citronen i en skål tillsammans med olivolja och marinera broccolin i 5 min.
2. Skär bort skalet på grapefrukten och apelsinen med en vass kniv. Skär ut filéer av dem.
3. Blanda grapefrukt, apelsin samt citronskalet och saften med broccolibuketterna.
Etiketter:
Sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar