torsdag 14 juni 2012

Fräscht med kräftstjärtar

I föregående inlägg skrev jag om en citronmarinerad broccoli och till detta serverade jag ju en kräftstuvning. Himlans gott så här får ni receptet:

KRÄFTSTUVNING
6 portioner

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 stor grön paprika
1 kruka persilja
2 selleristjälkar
1 msk smör
1 msk mjöl
2 msk koncentrerad hummerfond
4 dl vatten
½ tsk kajennpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ½ tsk färsk timjan / ½ tsk torkad
2 burkar kräftstjärtar i lake (á 360 g)
4 salladslökar

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhakca tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan, Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
  2. Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning.
  4. Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
  5. Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
  6. Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med färskt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar