KRÄFTSTUVNING
6 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 stor grön paprika
1 kruka persilja
2 selleristjälkar
1 msk smör
1 msk mjöl
2 msk koncentrerad hummerfond
4 dl vatten
½ tsk kajennpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ½ tsk färsk timjan / ½ tsk torkad
2 burkar kräftstjärtar i lake (á 360 g)
4 salladslökar
- Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhakca tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan, Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
- Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter.
- Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning.
- Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
- Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
- Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med färskt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar