tisdag 3 juli 2012
Olika nyanser av orange
Rutiga kokboken kan den också! Jag älskar kokböcker och rutiga kokboken kan chockera. Den är underskattad. Senaste receptet som lagats ur boken är "Wokad bladspenat med mozzarella med körsbärstomater".
Wokad bladspenat med mozzarella med körsbärstomater
4 portioner
2 st gul lök
2-3 st vitlöksklyftor
500 g färsk/fryst bladspenat
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmald
250 g körsbärstomater
250 g mozzarellaost
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj den färska spenaten noga och dra bort den grova strängen på bladen. Halvtina och grovhacka den djupfrysta.
2. Woka lök och vitlök i oljan några minuter i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt spenaten och låt den woka med tills det mesta av vätskan har kokat bort. Krydda med salt och peppar.
3. Skölj och halvera tomaterna. Låt osten rinna av och tärna den. Vänd ner tomater och ost i woken och servera genast.
Gott som förrätt eller enklare kvällsrätt med bröd eller som tillbehör till stekt eller grillat kött, fågel eller fisk.
Etiketter:
Fisk,
Lax,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar