I måndags gjorde jag ett recept på köttbullar som blev himla gott. Det såg dock mer ut som biffar sen men det är en annan historia. Serverade champinjonstuvning till. Så gott!
Tuffa köttbullar
4 portioner
600 g nötfärs
3 msk ströbröd
½ dl rödvin (eller vatten)
1 msk finhackad eller 1 tsk torkad oregano
2 ägg
1 msk koncentrerad kalvfond
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd med vin eller vatten, ägg och kalvfond. Arbeta i färsen och krydda med finhackad eller torkad oregano, svartpeppar, salt samt riven vitlök.
2. Forma till köttbullar, stek i oljan i en stekpanna för att få en yta. Lägg sedan över i en smord ugnssäker form. Köttbullarna är klara när dess innertemperatur är 70 grader. Det går även givetvis bra att steka köttbullarna hela tiden i stekpanna.
Vill man ha ett mer traditionellt tillbehör så servera tomatsås, fetaost samt pasta till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar