Vilken kväll det blev här i Göteborg igår. Så himla härlig värme! Middagen avnjöts då självklart på balkongen och en onsdagskväll som det var så blev det örtbakad kyckling med squshtagliatelle. Fräscht, gott och väldigt färggrannt. Såsen till kycklingen påminner lite om pesto, namnam. Valnötskärnor är ingen favorit hos Smålänningen så uteslöt dessa men det fungerade kalas ändå.
Örtbakad kyckling med squshtagliatelle
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
½ kruka persilja
50 g parmesanost
25 g valnötskärnor
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
salt och vitpeppar
SQUASHTAGLIATELLE
4 squashfrukter
1 tsk salt
ca ½ dl god olivolja
rivet skal och saft från 1 citron
1 knippe färsk bladpersilja
50 g grovt riven parmesanost
flingsalt och nymalen svartpeppar
1. Skölj squshen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt dem stå och vätska sig medan du gör iordning resten av ingredienserna.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form.
3. Lägg basilika, persilja, timjan, valnötskärnor och vitlök i en matberedare och kör till en smulig massa. Blanda créme fraiche med örtblandningen och smaksätt med salt och peppar.
4. Bred blandningen över kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills kycklingens innertemperatur är minst 85 grader.
5. Lägg över squashtagliatellen i en skäl. Häll på olivolja, citronskal och citronsaft och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och färskmalen svartpeppar.
6. Servera kycklingfiléerna med den kallas squshtagliatellen och garnera med basilikablad och lite valnötter.
Foton: Kreativa drömmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar