Rosmarin- och dijonstekt kycklingklubba
4 portioner
500 g kycklingklubbor
1 msk smör&rapsolja
2 msk olivolja
3 dl vitt vin
10 st champinjoner
1 st purjolök
fänkål
2 kvistar färsk rosmarin
1 msk grov dijonsenap
2 dl vispgrädde
salt och peppar
SERVERA MED
kokt ris
sallad
1. Bryn kycklingen i smör&rapsolja. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tillsätt vinet, låt bräsera i ca 20 minuter.
2. Skär svamp, fänkål och lök grovt. Repa bladen från rosmarinkvisten. Fräs i lite olja.
3. Lägg över i kycklinggrytan, tillsätt senap och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
2. Skär svamp, fänkål och lök grovt. Repa bladen från rosmarinkvisten. Fräs i lite olja.
3. Lägg över i kycklinggrytan, tillsätt senap och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar