fredag 13 juli 2012

Sådär alltså...

I tisdags blev det rosmarin- och dijonstekt kycklingklubba med ris och stekt zucchini till middag. Men nja, inte riktigt i min smak. Skulle jag göra om det skulle jag tillsätta lite kycklingfond i såsen och öka smaken av dijonsenapen något. För det var en trevlig maträtt egentligen, trevligt med stekta champinjoner och purjolök.

 Rosmarin- och dijonstekt kycklingklubba
4 portioner

 500 g kycklingklubbor
1 msk smör&rapsolja
2 msk olivolja
3 dl vitt vin
10 st champinjoner
1 st purjolök
fänkål
2 kvistar färsk rosmarin
1 msk grov dijonsenap
2 dl vispgrädde
salt och peppar

SERVERA MED
kokt ris
sallad

1. Bryn kycklingen i smör&rapsolja. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tillsätt vinet, låt bräsera i ca 20 minuter.
2. Skär svamp, fänkål och lök grovt. Repa bladen från rosmarinkvisten. Fräs i lite olja.
3. Lägg över i kycklinggrytan, tillsätt senap och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar