Laxstroganoff
4 portioner
500 g laxfile
1 gul lök
1 röd paprika
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1/3 kruka timjan
1 dl vispgrädde
1 paket krossade tomater
SALLAD
ca 250 g fänkål
½ citron
2 krm salt
1 krm peppar
65 g babyspenat
TILLBEHÖR
4 portioner ris
- Tina laxen. Skär den i kuber (3 x 3 cm).
- Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
- Fräs lök och paprika i 2/3 av olivoljan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek.
- Finhacka timjan. Tillsätt krossade tomater, grädde och timjan i grönsaksfräset. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och strimla fänkålen tunt. Pressa saften ur citronhalvan och blanda med fänkålen och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
- Blanda spenaten med fänkålen precis innan servering.
- Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg laxbitarna ovanpå såsen. Sänk värmen, sätt på lock och låt ånga klart ca 5 minuter.
- Servera laxstroganoffen tillsammans med ris och fänkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar