tisdag 11 september 2012

Husmanskost på nytt sätt

När man minst anar det så hittar man det. Idag såg jag ett recept i ett reklamblad från Ica som jag bara var tvungen att prova. Och det blev Laxstroganoff. Vill ni veta hur gott det var? 5/5! Smakar inte alls stroganoff men var väldigt gott. Smålänningen är dock ingen fantast (tyvärr!!) av fänkål så gjorde ugnsrostade rotfrukter till istället.Var inte rädda för att det står att det ska vara 1 msk sambal oelek i, det blev inte för starkt. Det blev lite sting, men inget mer. Kommer helt klart göra om detta igen.

Laxstroganoff
4 portioner

500 g laxfile
1 gul lök
1 röd paprika
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1/3 kruka timjan
1 dl vispgrädde
1 paket krossade tomater

SALLAD
ca 250 g fänkål
½ citron
2 krm salt
1 krm peppar
65 g babyspenat

TILLBEHÖR
4 portioner ris


  1. Tina laxen. Skär den i kuber (3 x 3 cm).
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs lök och paprika i 2/3 av olivoljan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek.
  4. Finhacka timjan. Tillsätt krossade tomater, grädde och timjan i grönsaksfräset. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och strimla fänkålen tunt. Pressa saften ur citronhalvan och blanda med fänkålen och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda spenaten med fänkålen precis innan servering.
  8. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg laxbitarna ovanpå såsen. Sänk värmen, sätt på lock och låt ånga klart ca 5 minuter.
  9. Servera laxstroganoffen tillsammans med ris och fänkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar