fredag 5 oktober 2012

First date porter love

Hemtentan lämnades in igår vilket betyder långhelg. Imorse blev det ett träningspass innan jag vände hemåt och satte på köttgrytan och tog en långfrukost, lite vardagslyx helt enkelt. Under tiden som köttgrytan gosade ihop sig så hann jag även med att ligga och småsusa i soffan, det är det fina med långkok. Det må ta tid men man kan ju ligga lite på soffan under tiden också. Idag blev det "First date porter love". Ett recept jag hittade hemma hos mamma och pappa som kommer från halv åtta hos mig. Blev helt fantastiskt gott! Ett bra avslut på en himla bra fredag, där en lugn och mysig dag på stan även lades till handlingarna. Jag älskar fredagar som denna!

First date porter love
4 portioner

1 st 600-700 g fransyska 1 flaska porter 1 dl svartvinbärssaft 1 dl soja 2 st vitlöksklyftor 2 st köttbuljongtärningar 5 st hela svartpepparkorn 0.5 tsk timjan 4 st enbär 2.5 dl grädde

UGNSROSTADE ROTFRUKTER
1 st palsternacka 2 st morötter 1 st sötpotatis 1 st kålrot 0.25 dl olivolja 0.25 dl rapsolja 0.25 dl smör 2 tsk flingsalt 1 tsk timjan 1 tsk pommeskrydda 2 nypor råsocker 0.5 msk sirap 0.5 dl riven vit choklad 


1. Dela köttet i bitar 3*3 cm. Bryn det sedan i omgångar i en stekpanna, salta, peppra. Lägg i alla ingredienser utom grädden i en gryta. Låt koka i 2 h (längre om du vill ha det ännu mörare) med lock på.
2. Efter 1,5h dela rotfrukterna i delar, blanda oljorna, smöret, kryddorna, sockret, sirapen. Glasera rotfrukterna, strö den vita chokladen över, salta med flingsalt och stoppa in de i ugnen på 200grader ca 20-30 min.
3. Häll i grädden i grytan, låt koka upp. Red såsen och låt såsen puttra ihop lite till.
Njut av härligheten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar