First date porter love
4 portioner
1 st 600-700 g fransyska 1 flaska porter 1 dl svartvinbärssaft 1 dl soja 2 st vitlöksklyftor 2 st köttbuljongtärningar 5 st hela svartpepparkorn 0.5 tsk timjan 4 st enbär 2.5 dl grädde
UGNSROSTADE ROTFRUKTER
1 st palsternacka 2 st morötter 1 st sötpotatis 1 st kålrot 0.25 dl olivolja 0.25 dl rapsolja 0.25 dl smör 2 tsk flingsalt 1 tsk timjan 1 tsk pommeskrydda 2 nypor råsocker 0.5 msk sirap 0.5 dl riven vit choklad
1. Dela köttet i bitar 3*3 cm. Bryn det sedan i omgångar i en stekpanna, salta, peppra. Lägg i alla ingredienser utom grädden i en gryta. Låt koka i 2 h (längre om du vill ha det ännu mörare) med lock på.
2. Efter 1,5h dela rotfrukterna i delar, blanda oljorna, smöret, kryddorna, sockret, sirapen. Glasera rotfrukterna, strö den vita chokladen över, salta med flingsalt och stoppa in de i ugnen på 200grader ca 20-30 min.
3. Häll i grädden i grytan, låt koka upp. Red såsen och låt såsen puttra ihop lite till.
Njut av härligheten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar