CHILISTEKTA REVBEN
4 portioner
1,25 kg tjockskurna revbensspjäll
Marinad:
- 2 gula lökar
- 1 msk olivolja
- 1 msk chilipulver eller 1 chili, urkärnad och finhackad
- 0,5 msk malen spiskummin
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl chilisås
- 1 msk ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
- 0,5 dl brun farin eller råsocker
- 2 tsk worcestershiresås
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till såsen.
3. Pensla på hälften av såsen på spjällen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 1 tim 30 min, vänd köttet efter halva tiden och pensla med resten av såsen.
COLESLAW
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar