fredag 19 oktober 2012

We ate like americans

Idag blev det väldigt amerikanskt till middag men himla gott var det! Det blev chilistekta revbensspjäll med coleslaw. Mums! Rekommenderar dock att ta en extra chili till marinaden till revbenen, smaken var något tam. Hade kunnat tänka mig att lägga i lite chipotle paste (tabasco med röksmak). Fick tag i revben som var så fina, köttiga så det bara skrek om det. Sånt gillar vi!

CHILISTEKTA REVBEN
4 portioner

1,25 kg tjockskurna revbensspjäll

Marinad:

  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk chilipulver eller 1 chili, urkärnad och finhackad
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
  • 0,5 dl brun farin eller råsocker
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till såsen. 
3. Pensla på hälften av såsen på spjällen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 1 tim 30 min, vänd köttet efter halva tiden och pensla med resten av såsen.

COLESLAW

7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar


1. Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar