fredag 2 november 2012

Ja, det blev väldigt bra

Igår när jag kom hem så hade jag både fått blommor utav Smålänningen och maten stod på bordet. Lyx! Han ville att jag skulle ha något fint att titta på i min ensamhet i helgen när det är tentaplugg och jag kör iväg honom till Nässjö för att få lugn och ro. Maten han hade gjort var himla god. En Lingongryta med färsk skinka. Åt den i matlåda idag också och mmmm! vad god den är. Lätt och snabb att göra så utmärkt vardagsmat men också god och kul att bjuda gäster på.

Lingongryta
4 port

500 g färsk skinka eller bog
Arla smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1/2 dl lingonsylt

1. Skär köttet i tunna strimlor. Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. 
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i grytan. Låt köttet koka i såsen ca 20 min. 
3. Strö över persilja och ev. lingon. Servera med lättkokta rotsaker och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar