söndag 2 december 2012

Färgat i jul

























Igår när både svärmor och svärfar samt mina föräldrar var hemma hos oss på middag så bjöd jag på glöggryta och rödkålssallad. Varken jag eller Smålänningen är uppvuxna med att äta rödkål, grönkål, brysselkål osv mer än på de traditionella sätten och ska man följa grönsakerna i säsong så är ju kål väldigt rätt just nu. Fint med färgerna blev det och salladen klarar sig några dagar i kylen.

Rödkålssallad
4 portioner

½ dl pumpakärnor
½ litet rödkålshuvud
4 msk olivolja
1 ½ msk äppelcidervinäger
salt, peppar
4-5 mjuka, torkade aprikoser

1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Strimla kål och blanda i en skål. Häll över olja, vinäger, salt och peppar och blanda.
2. Toppa med strimlade aprikoser och pumpakärnor.
3. Servera salladen rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar