måndag 3 december 2012

Fortsätter i den blå skalan

Efterrätten fortsatte i den blå färgskalan i lördags. En balanserad kardemumma- och vaniljsmaksatt pannacotta med blåbär blev det. Smidigt att man kan förbereda pannacotta så att det bara är att ta ut ur kylen när det är dags för servering.

Pannacotta med blåbär
6 portioner

1 tsk vaniljpulver
5 dl vispgrädde
2 msk socker - frivilligt
0.5 msk malen kardemumma
3 gelatinblad
4 dl frysta blåbär
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljpulver

1. Lägg vaniljpulver i en kastrull tillsammans med grädden. Tillsätt socker och kardemumma. Koka upp, ställ åt sidan och låt stå och dra en stund. 
2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5–10 minuter. Krama ur och smält bladen i gräddblandningen. 
3. Häll upp i formar och ställ i kylen i minst en timme, gärna över natten. 
4. Koka ihop blåbär, lite socker, citronsaft och vaniljpulver. Låt svalna. 
5. Servera pannacottan med blåbärskompotten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar