Så var dagens middag lagad, uppäten och diskad. Idag blev det Äppelpannkaka. Eller rättare sagt äppelugnspannkaka. Precis samma sak som ugnspannkaka fast med äpplen i.
Vi tar oss en titt på receptet som gjorde denna fantastiska rätt.
Äppelugnspannkaka
4 pers
3 st ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl (jag använde rågsikt och det fungerade utmärkt)
1 krm salt
2 stora äpplen i skivor
2 tsk kanel
1 msk strösocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sedan en ugnsform ca 35x25 cm. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt till en klumpfri smet.
2. Pudra socker och kanel över äppelskivorna och lägg dem i formen.
3. Slå äggsmeten över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 30 min tills pannkakan pöst upp och fått färg.
Låt svalna en stund och ringla ev över lite honung.
Himla gott detta! Ugnspannkaka är ju fantastiskt. Kan man ju kombinera olika saker med i oändlighet.
Tyvärr glömde jag ta bild.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar