Idag invigde jag den fantastiska tidningen "Baka!". Fick ett ryck och gjorde Grissinis.
Det serverades som tillbehör till chilienska köttbullar med färsk pasta.
Det var i vilket fall som lätt som en plätt och du gör såhär:
ca 15 st
25 g färsk jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1½ dl ljummet vatten
1 äggvita
½ dl olivolja
5 dl vetemjöl
flingsalt
krossade linfrön
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen. Lägg i socker och salt. Vispa upp äggvitan lätt. Blanda ner den tillsammans med oljan i "degen". Blanda. Tillsätt mjölet så att det blir en smidig deg.
2. Jäs degen under bakduk 1½ timma.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 15 delar och rulla ut till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna. Se till att inte ha för mycket mjöl på bordet, då glider degen och det blir svårare att rulla. Lägg stängerna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Blanda flingsalt och krossade linfrön. Pensla med vatten och strö över blandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Tips! Smaksätt dem med örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar