onsdag 11 maj 2011

Sommarsmak istället för vintersmak

Igår blev det rostade grönsaker med sötpotatis och kikärtssalsa till middag. Kändes fräscht nu såhär på vårkanten. Istället för rotfrukter blev det alltså grönsaker, det gjorde rätten lite mer sommar istället för vinter. Låt dig inte avskräckas av den långa listan av ingredienser, detta är väldigt lätt att göra.
Låt oss titta på receptet:

4 pers

2 gula paprikor
1 röd paprika
1 stor squasch
1 stor aubergine
4 rödlökar
300 g champinjoner
3-4 morötter
1 sötpotatis
flingsalt
färsk timjan
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär alla grönsaker i ganska stora bitar och bre ut dem på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över flingsalt, några kvistar färsk timjan och ringla över lite olivolja.
3. Rosta i ugnen i ca 30 min. Håll koll på dem under tiden så att de inte blir torra.
4. Blanda under tiden ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Ta ut grönsakerna och häll i en skål. Häll vinägrätten över, smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kikärtssalsa.

KIKÄRTSSALSA


3 dl kokta kikärtor eller 1 burk
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater
2 krm sambal oelek
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
örtsalt/ italiensk salladskrydda

1. Skölj kikärtorna om du använt burkkikärtor.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg.
3. Blanda i krossade tomater och sambal oelek, låt koka några minuter.
4. Blanda i kikärtor, salt och örter. Smaka av med örtsalt/ italiensk salladskrydda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar