Låt oss titta på receptet:
4 pers
2 gula paprikor
1 röd paprika
1 stor squasch
1 stor aubergine
4 rödlökar
300 g champinjoner
3-4 morötter
1 sötpotatis
flingsalt
färsk timjan
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt, peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär alla grönsaker i ganska stora bitar och bre ut dem på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över flingsalt, några kvistar färsk timjan och ringla över lite olivolja.
3. Rosta i ugnen i ca 30 min. Håll koll på dem under tiden så att de inte blir torra.
4. Blanda under tiden ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Ta ut grönsakerna och häll i en skål. Häll vinägrätten över, smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kikärtssalsa.
KIKÄRTSSALSA
3 dl kokta kikärtor eller 1 burk
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater
2 krm sambal oelek
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
örtsalt/ italiensk salladskrydda
1. Skölj kikärtorna om du använt burkkikärtor.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg.
3. Blanda i krossade tomater och sambal oelek, låt koka några minuter.
4. Blanda i kikärtor, salt och örter. Smaka av med örtsalt/ italiensk salladskrydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar