4 pers
500 g nötfärs
3 msk ströbröd
salt, peppar
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
4 portioner ris (gärna basmati)
1 tsk kardemumma (mald)
2 dl gröna ärtor
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl ajvar relish (mild)
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Blanda ströbröd med 1 dl vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, 1 tsk salt, 1 krm peppar, spiskummin och chilipulver.
- Rulla färsen till 8 avlånga bullar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Koka riset enligt förpackningens anvisning med kardemumma. Blanda ner ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
- Blanda yoghurt med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
- Servera med kardemummaris och yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar