torsdag 23 juni 2011

Koftas

Måndagens middag blev mycket enkel, fast den smakade mer avancerat. Det blev nämligen Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris. En rätt som passar bra när man har gäster eftersom det blir lite disk och det sköter sig självt. Addera bara en färggrann sallad till!


4 pers


500 g nötfärs
3 msk ströbröd
salt, peppar
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
4 portioner ris (gärna basmati)
1 tsk kardemumma (mald)
2 dl gröna ärtor
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl ajvar relish (mild)



  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda ströbröd med 1 dl vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, 1 tsk salt, 1 krm peppar, spiskummin och chilipulver.
  3. Rulla färsen till 8 avlånga bullar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt förpackningens anvisning med kardemumma. Blanda ner ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
  5. Blanda yoghurt med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera med kardemummaris och yoghurt.
Hade inte någon ajvar i vår yoghurt men det blir det nästa gång. Det blir nog ett bra komplement.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar