I lördags var det riktig lyx. Först en långfrukost med nybakt bröd, sen några timmar på stan och därefter avnjöts en god middag hemma hos mig och Smålänningen tillsammans med Kicki och Nicklas.
Vi bjöd på det bästa från två världar, kantareller och kräftor (kräftstjärtar visserligen men...).
Tycker verkligen att ni ska prova att laga detta. Det är lyx!
Vi hade lite ont om tid när vi gjorde detta så det blev ingen stekt fisk till, vi tog däremot en burk extra kräftstjärtar och blandade i.
Kräftpanna med kantareller
4 pers
300 g kantareller
200 g små färska lökar eller steklökar
smör/olja
1 krm nystötta kumminfrön
salt och nymalen vitpeppar
2 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning
2 ½ dl matlagningsgrädde
500 g nykokt färskpotatis
1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
½ dl hackad dill
TILLBEHÖR
nystekt fisk
1. Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar (eller använd förvällda kantareller). Skala löken.
2. Stek svamp och lök i smör/olja tills löken mjuknar utan att det tar färg. Krydda med salt och peppar.
3. Häll i buljong och grädde och låt pannan koka ihop. Red ev med maizena. Blanda i potatisen och fortsätt koka några minuter.
4. Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar