Idag blev det en himla god sak till middag nämligen Zucchinilax (och enligt receptet ska man ha ingefärsyoghurt till men jag skippade det, och det behövdes ingen extra sås till heller).
Hade några zucchinis hemma i kylen och hittade receptet hos Ica. Mums säger jag!
Zucchinilax
4 personer
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl creme fraiché
4 laxbitar (á 150 g) eller en hel laxsida
SÅS
1 tsk färskriven ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
- Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
- Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
- Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över portionsbitarna eller den hela filén. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
- Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
- Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar