Igår hade jag dock ett par bollar hemma, googlade och de flesta recept var med pasta men hittade ett hos Gourmetmorsan, köttfärsbiffar med gömd mozzarella. Maffiga och fina biffar men jag saknade något, jag kan inte sätta fingret på vad det var. Men antingen lite ajvar relish i eller kalvfond eller att man skulle fräst löken innan den blandades med färsen. Jag vet inte. Någon skulle vet vad som skulle passa?
Mina cravings för ugnsbakade rotfrukter fortsätter. Det är ju dessutom säsong för rotfrukter nu. Så det blev tillbehören tillsammans med fetaostkräm samt broccoli. Lyxig söndagsmat!
Köttfärsbiffar med gömd mozzarella
4 port
800g blandfärs
3 msk ströbröd
½ dl ekologisk mjölk(Krav)
2 ägg
En finhackad gul lök
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk torkad basilika
1 msk färsk timjan från trädgården
1 msk hackad/klippt persilja
1 krm svartpeppar
2 påsar mozzarella (a´125 gram)
Smör att steka biffarna i
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatis. Pensla med smält smör. Salta. Sätt in potatisen i ugnen. Låt dem få fin färg och bli mjuka. Blanda skorpmjöl och mjölk och låt svälla en liten stund.
3. Blanda sedan alla övriga ingredienser till köttfärsen i en skål tillsammans med skorpmjöl och mjölk. Arbeta ihop allt till en jämn smet. Forma tunna platta biffar i storlek som ishockeypuckar. Skär mozzarellan i tunna skivor. Lägg en skiva mozzarella mellan 2 biffar och sätt ihop biffarna så att inte osten syns. Detta tar lite tid men är värt allt besväret.
4. Värm en stekpanna med lite olj flytande margarin. Stek biffarna ca 3 min på varje sida så att de får fin färg.
5. Lägg efterhand biffarna i en ungsfast form. När du stekt alla köttfärsbiffarna låter du dem bli färdiga i ugnen ca 10-15 min. 6. Servera biffarna med knapriga potatisskivor och fetaostkräm och sallad.
FETAOSTKRÄM
4 port
1 burk creme fraiche
2-3 msk honung
100 gr grovsmulad fetaost
3 msk Färsk hackad basilika
salt/peppar
Blanda samman alla ingredienserna strax innan servering.
Får såsen stå blir den lätt för rinnig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar