söndag 30 september 2012

Kort och gott, kanelkyckling

Jag och Smålänningen kollade på Nya Landgång för ett tagsedan när Anne besökte Samantha Larsen. Konstigt nog så var jag på surdegskurs med Samantha i våras, väldigt trevlig tjej det där. Hur som helst, provade att göra kanelkycklingen som hon gjorde i programmet. Skulle tydligen var väldigt uppskattad. Och vad tyckte vi? Otroligt god! Nästa gång vi får folk på middag kommer det till att bjudas på detta. Mumma! (får be om ursäkt för den dåliga bilden dock, tentapluggande och hungrig en fredagskväll är ingen bra kombo för att ta bra kort på mat).

1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
1 kruka färsk mynta för dekoration (skippade myntan, är inget stort fan av det)

MARINAD
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 röda chili
6 vitlöksklyftor

1. Putsa kycklinglårfiléerna. Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl. 
2. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden. 
3. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite. Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel. 
4. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader ca 15 min. Strö hackad mynta över.

Servera med couscous, quinoatabouleh och hummus (vi hade dock bara ugnsbakade rotfrukter till, fungerade väldigt bra det också).




1 kommentar: