1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
1 kruka färsk mynta för dekoration (skippade myntan, är inget stort fan av det)
MARINAD
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 röda chili
6 vitlöksklyftor
1. Putsa kycklinglårfiléerna. Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl.
2. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden.
3. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite. Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel.
4. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader ca 15 min. Strö hackad mynta över.
Servera med couscous, quinoatabouleh och hummus (vi hade dock bara ugnsbakade rotfrukter till, fungerade väldigt bra det också).
Vi ska testa den ikväll:)
SvaraRadera/Sara A