Skulle jag få ändra något i receptet så skulle det vara att bara göra ett gott örtsmör till potatisen istället för bacon och persilja i. Tyckte att det blev lite för torrt. Sallad passar också till såklart.
4 st bakpotatis 100 g bacon 2 msk persilja 1 dl västerbottenost 500 g fläskfilé 3 dl crème fraiche 3 msk Dijonsenap 1 dl riven västerbottenost 0.5-1 dl delade gröna oliver 4 st långa morötter 4 st sparrisar
1. Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.
Bild: Halv åtta hos mig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar