tisdag 2 oktober 2012

Osten smälter lika fint i min mun som den gör i ugnen

Lördagens middag förtärdes hemma hos mamma och pappa som bjöd på ett recept ur förra veckans "Halv åtta hos mig". Konstigt att vi hade pratat om receptet i skolan under fredagen då det var en annorlunda kombination. Men icke, jag älskar senap och ost. Att dessutom addera lite oliver till gör det hela bara godare. Tycker att fläskfilén kommer till sin rätt är, är inte mycket för bara stekt eller grillad fläskfilé utan den behöver ligga i en gratäng eller gryta.

Skulle jag få ändra något i receptet så skulle det vara att bara göra ett gott örtsmör till potatisen istället för bacon och persilja i. Tyckte att det blev lite för torrt. Sallad passar också till såklart.

4 st bakpotatis 100 g bacon 2 msk persilja 1 dl västerbottenost 500 g fläskfilé 3 dl crème fraiche 3 msk Dijonsenap 1 dl riven västerbottenost 0.5-1 dl delade gröna oliver 4 st långa morötter 4 st sparrisar 


1. Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka. 
2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan. 
3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta. 
5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 
6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar