onsdag 21 november 2012

Kasslergratäng med broccoli

I söndags gjorde Smålänningen middag under tiden jag var på yoga. Himla snäll kille!
Tyvärr missade han curryn i rätten (tror allt att det var ett medvetet val eftersom han inte gillar det haha ). Betyget var klart godkänt ändå. Älskar ju curry så nästa gång ska jag prova ett recept jag har på lager med curry och mango chutney!

Kasslergratäng med broccoli
4 portioner

250 g broccoli
500 g benfri kassler
1 röd färsk chilipeppar
3 dl vispgrädde
4 msk chilisås
1 1/2 tsk potatismjöl
1 tsk curry
salt & peppar
ca 2 dl riven ost
paprikapulver


1. Koka broccolin al dente. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av i durkslag. 
2. Skiva kasslern och hacka chilin. Ta bort kärnorna om du vill ha det mindre starkt. 
3. Vispa ihop grädde, chilisås, potatismjöl och kryddor med vanlig visp. Lägg kassler, broccoli och chili i en smord ugnsform. Häll över såsen. 
4. Strö på osten och lite paprikapulver. Gratinera i 225 grader, 10-15 min. 
5. Servera ris och en sallad till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar