torsdag 22 november 2012

Värmande franskt

Lördagens middag blev en fransk kalvgryta med skogschampinjoner. Köpte kalv för ett tag sedan när det var extrapris. Jag är inte så mycket för stek så därför blev det en gryta istället. Smaken var god, kul med lite variation till griskött och nötkött. Kokade dock köttet i tre timmar så det var så mört att det bara föll isär. Älskar't!

Fransk kalvgryta med skogschampinjoner
4 portioner

1 lök, finhackad
smör till stekning
800 g grytbitar av kalvkött
250 g skogschampinjoner
3 dl vitt vin
1-2 dl vatten
½ msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
några salviablad, strimlade
1 dl grädde
1 tsk salt
vitpeppar
salviablad till dekoration

1. Fräs löken i smör 3-4 min i en tjockbottnad gryta. Tillsätt köttet och champinjonerna och låt steka tills de fått fin färg.
2. Tillsätt vin och vatten så att det precis täcker köttet. Rör ner fond och senap. Strö över salvia och låt grytan sjuda under lock ca 1 timma.
3. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra några minuter till.
4. Servera med ugnsrostad hel potatis och kokta morötter, garnera med mer salvia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar