lördag 24 november 2012

Rostad pumpa med fetaost

Jag gillar att prova olika råvaror. Var längesen vi gjorde något med pumpa så i onsdags blev det rostad pumpa med fetaost och stekt fläsk och till detta serverades det creme fraiché. Likaså som gårdagens mat var över förväntningarna så följde detta samma spår. Fetaosten smälte inte utan blev bara lite hårdare på ytan och krämig inuti. Det stekta salta fläsket passar fint till den söta pumpan och kompletteras sedan med en syrlig creme fraiché. En överbliven granatäppelhalva fick dekorera.

Rostad pumpa med fetaost
4 portioner

1 butternutpumpa
1 paket (250 g) fetaost – helst Mevgal
solroskärnor eller pinjenötter
ca 300 g rimmat stekfläsk
1 burk creme fraiché

1. Sätt ugnen på 175°C. Klyv, kärna ur och klyfta pumpan. Smula över fetaosten och toppa med solroskärnorna/pinjenötterna. Baka i ugn, ca 40 minuter.
2. Ta bort eventuell svål från fläsket och tärna fint. Lägg antingen ut fläsktärningarna i en form och ugnsstek jämte pumpan i ugn tills fettet smält ner och fläsket mörknat, eller stek på låg värme i stekpanna på spisen. Låt rinna av på dubbla lager hushållspapper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar