Rostad pumpa med fetaost
4 portioner
1 butternutpumpa
1 paket (250 g) fetaost – helst Mevgal
solroskärnor eller pinjenötter
ca 300 g rimmat stekfläsk
1 burk creme fraiché
1. Sätt ugnen på 175°C. Klyv, kärna ur och klyfta pumpan. Smula över fetaosten och toppa med solroskärnorna/pinjenötterna. Baka i ugn, ca 40 minuter.
2. Ta bort eventuell svål från fläsket och tärna fint. Lägg antingen ut fläsktärningarna i en form och ugnsstek jämte pumpan i ugn tills fettet smält ner och fläsket mörknat, eller stek på låg värme i stekpanna på spisen. Låt rinna av på dubbla lager hushållspapper.
1. Sätt ugnen på 175°C. Klyv, kärna ur och klyfta pumpan. Smula över fetaosten och toppa med solroskärnorna/pinjenötterna. Baka i ugn, ca 40 minuter.
2. Ta bort eventuell svål från fläsket och tärna fint. Lägg antingen ut fläsktärningarna i en form och ugnsstek jämte pumpan i ugn tills fettet smält ner och fläsket mörknat, eller stek på låg värme i stekpanna på spisen. Låt rinna av på dubbla lager hushållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar