4 portioner
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
4 port ris
1 fänkål
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
1. Tina laxen.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs i matfettet. 4. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning.
5. Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt lax och mellangrädde. Låt grytan sjuda under lock tills laxen är klar, 5-10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar