onsdag 12 december 2012

Lax i gult

Igår åt vi något himla gott, laxpanna med fänkål, curry och äpple. Och sluta inte läsa nu för att det är fänkål i maten. Vi har idag insett att tillagad fänkål inte smakar så mycket. För mig hade den gärna fått smaka mer men Smålänningen är glad. Rätten kompletterades fint med det syrliga äpplet. Passar helt enkelt fint en tisdag i december.

4 portioner
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
4 port ris
1 fänkål
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar


1. Tina laxen.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs i matfettet. 4. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning.
5. Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt lax och mellangrädde. Låt grytan sjuda under lock tills laxen är klar, 5-10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar